El Mundo

El Mundo is een socio-culturele vereniging die activiteiten of evenementen organiseert die draaien rond de Spaans-Andalusische dans Flamenco. Met danslessen, wervelende demonstraties en feestelijke evenementen in Zuidspaanse stijl voel je ook hier in Herent de warmte van de Spaanse cultuur en tradities.

Bij El Mundo kan je terecht voor danslessen Flamenco, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Daarnaast organiseert El Mundo kleine en grotere evenementen in Zuid-Spaanse stijl. Zo wil het mensen laten genieten van cultuur, muziek en traditionele gerechten uit Andalusische regio's zoals Cádiz, Córdoba,Granada, Sevilla,..

El Mundo werd opgericht door Flamencodanseres Lourdes González. Zij is afkomstig uit Granada waar zij op 8-jarige leeftijd haar eerste Sevillanas leerde op straat. Daarna volgde een intensieve dansopleiding in de bekende dansschool van Maite Galán waar zij zich met veel passie inzette voor Spaans en klassiek ballet. Sinds enkele jaren werkt Lourdes hard aan haar Flamenco-vaardigheden in verschillende dansstijlen (Tangos, Tanguillos, Rumbas, Guajiras, Fandangos and Caña). Zij geniet haar opleiding en gespecialiseerde stages bij tal van gekende artiesten waaronder Antonio Martinez, Coral Vados, Esther Vélez, Domingo Ortega, Choni Perez, en Peña Al-andalus.

El Mundo is een project van Hiperion. Dat wil zeggen dat de dansschool zich inzet om duurzaam te werken en handelt met aandacht voor principes van ecologie en sociale rechtvaardigheid.